Suunnitteilla erikoinen juhlaraha


28.2.2009

Uusimman juhlarahan suunnittelukilpailu antaa entistä vapaammat kädet suunnittelijoille. Kaikki aiemmat juhlarahat ovat olleet ympyrän muotoisia, mutta uusi 20 euron juhlaraha voi olla muodoltaan millainen tahansa. Ainoa vaatimus on litteys. Muoto voi olla geometrinen (neliö, kolmio, suorakaide, viisikulmio...) tai orgaaninen. Rahan teemana on "Rauha ja turvallisuus". Juhlaraha liittyy uuteen eettiseen juhlarahasarjaan, joka käsittelee merkittäviä asioita ja ilmiöitä.

Kolikko on koostumukseltaan hopeaa (Ag 92,5 %). Rahan tulee mahtua lieriöön, jonka halkaisija on 45 mm ja korkeus 7 mm. Suunnittelukilpailun tuotoksia nähdään huhti-toukokuussa.

Lähde: Rahapaja

Päivitys (18.5.2009): Suunnittelukilpailu on päättynyt ja 72 ehdokkaan joukosta valittiin juhlarahan pohjaksi Tapio Kettusen ehdotus "Tuli seis, kyyhkyjä ampuma-aukossa" (kuva). Juhlarahoille harvinaisesti kaikki merkinnät ovat rahan arvopuolella. Raha julkaistaan 19. elokuuta.

Rahan Bu- (lyöntimäärä 3500 kpl) ja Proof-versiot (11500 kpl) ovat rahan epätasaisesta pinnasta johtuen melko samannäköisiä.

Kolikon tietosivu (bu)
Kolikon tietosivu (proof)
Suunnitteilla erikoinen juhlaraha