Parhaat verkkosivustot kolikkokeräilijöilleKolikoiden kerääminen on mielekäs ja mukava harrastus. Sen harrastamisesta tekee myös helpompaa erilaiset verkkosivustot, jotka tarjoavat lukijoille tietoa esimerkiksi kolikoiden historiasta, rahallisesta arvosta ja muista mielenkiintoisista asioista.

Erilaisia kolikoita
Kuva: Steve Johnson, unsplash.com

United States Mint

United States Mint, eli Yhdysvaltojen rahapaja on Yhdysvaltojen hallinnon virallinen virasto kolikoiden tuottamiselle. Rahapajalla on myös verkkosivusto, josta voit löytää kaikenlaista tietoa yhdysvaltalaisten kolikoiden ja seteleiden historiasta. Voit myös tutkia Yhdysvaltojen uusia ja harvinaisia vanhempia kolikoita ja jopa saada tietoa niiden rahallisesta arvosta. Sivustolla on myös pieni kauppa, josta voit ostaa erilaisia kolikoita tai mitaleita. Kuljetus on mahdollista myös Suomeen ja ympäri Eurooppaa. Sivustolla on myös uutisia kolikoista kiinnostuneille ihmisille ja alusta, jossa voit opiskella lisää erilaisista kolikoista ja niiden mielenkiintoisesta historiasta. Sivusto on täydellinen myös esimerkiksi vanhemmille ja opettajille, sillä sivustolla on saatavilla lapsille tarkoitettu alusta, jossa he voivat opiskella (englanninkielellä) yhdysvaltalaisten kolikoiden historiaa ja saada tietoa maan taloudellisesta järjestelmästä. Sivusto opettaa myös ihmisille rahan keräilyyn liittyvää tietoa sekä tarjoaa laadukkaita kuvia kolikoista ja mitaleista. Voit tutustua United States Mintin verkkosivustoon osoitteessa https://www.usmint.gov/.

Coin News

Coin News, eli “Kolikkouutiset”, on englanninkielinen alusta kolikkoaiheisten uutisten lukemiselle ja aiheen seuraamiselle. Sivustolta löydät mielenkiintoisia uutisia, jotka liittyvät enimmäkseen yhdysvaltalaisiin kolikoihin, sekä myös esimerkiksi kullan ja hopean hintoihin. Sivusto antaa myös tietoa tulevista huutokaupoista, sekä uusista julkaisuista kolikkomaailmassa. Sivusto on myös erittäin kätevä sen suhteen, että se sisältää erilaisia laskimia, joiden avulla voit laskea esimerkiksi sulatettujen kolikoiden hintoja markkinoilla, kullan ja hopean sen hetkisen hinnan mukaisesti. Sivusto sopii myös ihmisille, jotka ovat esimerkiksi sijoittaneet kultaan ja hopeaan, harkkojen muodossa. Saat sivustolta ajan tasalla pysyviä tietoja kulta- ja hopeaharkkojen hinnoista. Kolikoista kiinnostuneille löytyy mielenkiintoisia ja laadukkaita kolikkopelejä, jotka ovat parhaat kolikkopelit netissä, osoitteessa fi.vikingslots.com/rahapelit/.

Money.org

Money.org on englanninkielinen verkkosivusto, josta löydät uusinta tietoa erilaisista numismatiikkaan ja kolikoihin liittyvistä aiheista. Sivusto sisältää esimerkiksi listan erilaisista kursseista sekä tapahtumista. Löydät myös hyvinkin yksityiskohtaista tietoa erilaisista kuuluisista kolikoista ja muista rahoista ympäri maailmaa. Money.org on täydellinen myös esimerkiksi keräilijöille, jotka ovat kiinnostuneita uusien kolikoiden ostamisesta. Sivulla on mahdollisuus listata kolikoitasi myyntiin tai ostaa niitä muilta käyttäjiltä. Sivustolla on myös sosiaalisia ominaisuuksia, kuten foorumi, jota voit käyttää muiden numismaatikoiden ja kolikkokeräilijöiden kanssa keskustelemiseen. Voit myös esimerkiksi kysyä muilta käyttäjiltä mielipiteitä kolikoiden aitoudesta tai käydä yleisiä ja mielenkiintoisia keskusteluja aiheesta. Sivusto löytyy osoitteesta https://www.money.org.

MoneyFactory.gov

Moneyfactory.gov on Yhdysvaltojen “Bureau of Engraving and Printing” -organisaation virallinen verkkosivusto, jota useat harrastajat ja keräilijät käyttävät hyödykseen, kun he esimerkiksi opiskelevat lisää kolikoiden värikkäästä historiasta. Sivustolla on suuri määrä englanninkielisiä resursseja, joilla voit kasvattaa tietämystäsi kolikoista ja yleisesti ottaen rahasta. Voit myös vierailla sivuston verkkokaupassa, josta voit ostaa harvinaisia ja uniikkeja yhdysvaltalaisia kolikoita. Sivusto antaa tietoa myös siitä, miten kolikoita Yhdysvalloissa valmistetaan. Löydät myös korkealaatuisia valokuvia kolikoista, joita voit tarvittaessa käyttää yksityiskohtien tutkimiseen.